loader
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Vural Önal'ın Güney Kıbrıs'daki Cami Saldırısı Hakkındaki Basın Açıklaması.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Vural Önal'ın Güney Kıbrıs'daki Cami Saldırısı Hakkındaki Basın Açıklaması.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi(GKRY), Limasol şehrin'deki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne Rum saldırganlar tarafından 3 adet molotofkokteyli atıldı. Caminin girişine atılan molotofkokteyller erken fark edilerek söndürüldü.
Kimliği belirsiz Rumlar tarafından caminin duvarına da İslam karşıtı yazılar yazıldığı görüldü.
Kıbrıs Türk halkının adadaki tarihi, dini ve kültürel varlığına yönelik bu saldırı kabul edilemez. Rum yönetimini bu saldırılar karşısında artık samimiyetle tavır almaya, bu alçak saldırının faillerini bir an önce bulup cezalandırmaya davet ediyorum.

M.Vural ÖNAL
Kıbrıs Türk Kültür Derneği
Antalya Şube Başkanı


Etiketler: Kıbrıs Türk Kültür Derneği Basın açıklaması cami saldırı

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Mısır'da Netanyahu'nun Katılamadığı törende ateşkes anlaşması imzalandı.

ABD Başkanı  Trump, Gazze’nin geleceği ve İsrail-Hamas ateşkesi anlaşmasının ilk aşamasında görüşmeler için Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentine geldi. Toplantıya 20’den fazla dünya lideri katıldı.
Zirvede Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...

Antalya'da bir askeri helikopter denize acil iniş yaptı

Milli Savunma Bakanlığı Açıklaması
"DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı kapsamında Antalya açıklarında uçuş faaliyeti icra eden Deniz Kuvvetlerimize ait bir SH-70 helikopterimiz 
ilk belirlemelere göre teknik bir arıza nedeniyle denize acil iniş yapmıştır. 
Helikopterde görevli d&...

Akdeniz*de Girit adasının güneyinde deprem.

Büyüklük:4.4 (Mw),Yer:Akdeniz,Tarih:2023-03-30,Saat:22:23:03 TSİ,Enlem:34.866 N Boylam:25.35 E,Derinlik:6.57 km

Deprem uzmanlarına göre doğu Akdeniz için en aktif deprem zonu, Girit-Kıbrıs yayı olarak görülmektedir.
Girit-Kıbrıs yayı Yunanistan’ın güneybatısındaki İyon Denizi&rs...