loader
Mısır'da Netanyahu'nun Katılamadığı törende ateşkes anlaşması imzalandı.

Mısır'da Netanyahu'nun Katılamadığı törende ateşkes anlaşması imzalandı.

ABD Başkanı  Trump, Gazze’nin geleceği ve İsrail-Hamas ateşkesi anlaşmasının ilk aşamasında görüşmeler için Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentine geldi. Toplantıya 20’den fazla dünya lideri katıldı.
Zirvede Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Katar, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri'nden yetkililer yer aldı.

Toplantıya katılan liderler, “Peace 2025” yazısının önünde toplu fotoğraf çektirdi ve ardından anlaşmanın imza töreni gerçekleşti.
Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El-Sissi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani, dünya liderlerinin önünde oturarak, “Birçok kural, yönetmelik ve düzenlemeyi kapsayan” belgeyi imzaladı.

İmza töreninde ve Mısır’daki görüşmelerde Hamas ve İsrail'den temsilciler bulunmadı.
Netanyahu, Trump tarafından davet edilmiş olmasına rağmen katılmadı.


Etiketler: Mısır barış Netanyahu tören ateşkes imza anlaşma

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İspanya'da çevreye atılan  izmaritleri tütün firmaları toplayacak
Akdeniz ülkesi İspanya'da tütün firmaları, sokak ve plajlardaki sigara izmaritlerini temizlemekle yükümlü kılındı.
Avrupa Birliği yaptırımlarına uyum amacıyla hazırlanan çatal-bıçak ve pipet gibi tek kullanımlık plastikleri yasaklayan yasanın kapsamında olan düzenlemeye göre üreticiler,
izmaritlerin toplanmasından v...
Mısır'da Netanyahu'nun Katılamadığı törende ateşkes anlaşması imzalandı.

ABD Başkanı  Trump, Gazze’nin geleceği ve İsrail-Hamas ateşkesi anlaşmasının ilk aşamasında görüşmeler için Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentine geldi. Toplantıya 20’den fazla dünya lideri katıldı.
Zirvede Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Vural Önal'ın Güney Kıbrıs'daki Cami Saldırısı Hakkındaki Basın Açıklaması.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi(GKRY), Limasol şehrin'deki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne Rum saldırganlar tarafından 3 adet molotofkokteyli atıldı. Caminin girişine atılan molotofkokteyller erken fark edilerek söndürüldü.
Kimliği belirsiz Rumlar tarafından caminin duvarına da İslam ...