loader
İsveç'de 1000 lerce Kişiye Mikrocip Takıldı.

İsveç'de 1000 lerce Kişiye Mikrocip Takıldı.

İsveçde Biohax International şirketi tarafından geliştirilen mikroçip, bir süredir var olan radyo frekansı tanımlama teknolojisini kullanıyor.  Mikroçipler altı sene bin kişiye yerleştirildi.

İsveç vatandaşları, sosyal güvenlik sistemi tarafından kaydedilen kişisel ayrıntılarının diğer idari organlarla paylaşılmasını uzun zamandır kabul ederken, insanlar vergi otoritesine hızlı bir telefon görüşmesi yaparak birbirlerinin maaşlarını öğrenebilirler.

İmplantlar, kredi kartlarında da kullanılan Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisini kullanır ve “pasif” dir, yani diğer cihazlar tarafından okunabilen ancak bilgileri kendileri okuyamayan verileri tutarlar.

Henüz küçük olmasına rağmen,Uçak ve tren biletleri, giriş geçiş kodları saklama ve belirli otomatlara ve yazıcılara erişme kapasitesine sahip olduklarını tahmin ediliyor.


Bu konu korkutucu düşünce olarak tanımlanıyor, hükümetlere ve kuruluşlara verebileceği totaliter kontrol, gizliliği ihlal etme ve popülasyonları gözleme. İsveç yıllar içinde “90'lardaki ev bilgisayarları için vergi sübvansiyonlarından mobil teknoloji altyapısına” kadar yeni teknolojileri kabullenildi. Yapay zeka, İskandinav ulusunun bir sonraki odak noktası olacak gibi görünüyor.


Etiketler: İsveç çip

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Antalya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı.

Antalya Cumhuriyet meydanında 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında saat 09.15’te çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeline çelenkler bırakıldı...

Afet Riski Taşıyan Alanllarda Kamulaştırma Başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararlara göre;

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Hamidiye Mahallesinde İlan Edilen Rezerv Yapı Alanı İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların,
Çoğunluğu İmar Mevzuatına Aykırı Olan, Afet Riski Taşıyan, Genel Asayiş ve Güvenlik Y&...

Antalya'nın Serik ilçesinde  deprem

Antalya'nın Serik ilçesinde deprem


10 ay önce 07 AKDENİZ

Antalya'nın Serik ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Derinliği 93 km olarak belirlendi.
ABD Deprem Araştırma merkezine göre depremin büyüklüğü 4.1 olarak yayınlandı.

...