loader
2023 Yılında Konut Satışları Düşdü.

2023 Yılında Konut Satışları Düşdü.

TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Aralık 2023 verilerine göre

Konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti.
Konut satışlarında İstanbul 198 bin 739 konut satışı ve yüzde 16,2 ile en yüksek paya sahip oldu.
Satış sayılarına göre İstanbul'u 114 bin 432 konut satışı ve yüzde 9,3 pay ile Ankara, 65 bin 465 konut satışı ve yüzde 5,3 pay ile İzmir oldu.
Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 426 konut ile Ardahan, 501 konut ile Hakkari ve 970 konut ile Tunceli izledi.
Türkiye genelinde Aralık ayında 138 bin 577 konut satışı gerçekleşdi.

Türkiye ortalamasında satışlar Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,4 azalarak 138 bin 577 oldu.
Konut satışlarında İstanbul 23 bin 714 konut satışı ve yüzde 17,1 ile en yüksek orana sahip oldu.
Satış sayılarına göre İstanbul'u 11 bin 458 konut satışı ve yüzde 8,3 pay ile Ankara, 7 bin 166 konut satışı ve yüzde 5,2 pay ile İzmir izledi.
Konut satışlarının en az olduğu il 65 konut ile Hakkari.

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,3 azalış göstererek 6 bin 42 oldu.
2023 yılında gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yıla göre yüzde 36,6 azalışla 177 bin 748 oldu.
Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı Aralık ayında yüzde 4,4, 2023 yılında yüzde 14,5 oldu.

Aralık ayındaki ipotekli satışların, bin 831'i; 2023 yılındaki ipotekli satışların ise 53 bin 455'i ilk el satış olduğu gözlemlendi.

Kaynak.TÜİK


Etiketler: konut düşüş satış 2023

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Citi analistlerine göre  2025 yılı için Atın tahmini 3000 ABD Doları

Altın vadeli işlemleri, ABD Doları'ndaki zayıflık ve son zamanlarda değerli metal ve emtia fiyatlarının
korunmasına yardımcı olan düşük Hazine getirilerinin etkisiyle Salı günü altı haftanın en yüksek seviyesine yükseldi.

Perakende satışlarda ve sanayi üretimlerinin zayıfladığın�...

 Euro /ABD Doları paritesi 20 yılın en düşük seviyesinde
Rusya Ukrayna savaşının neden olduğu, Avrupa'daki enerji krizi ortak para birimini son 20 yılın en düşük seviyesine geriletti.
Euro/ABD Doları paritesi 0,99 seviyesinin altını test ederek 2002'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.
Gazprom şirketi hattan doğalgaz sevkiyatının arızalar tamir edilmeden yapılamayacağını belir...
Merkez Bankası Faiz Oranlarına İlişkin Basın Duyurusu

''Merkez Bankası gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 40’ta, gecelik vadede borçlanma faiz oranını ise yüzde 35,5’te sabit tutmuştur.

Enflasyonun ana eğilimi şubat ayında yataya yakın seyretmiştir. Jeopolitik gelişmeler neticesinde belirsizlikler artarken, küresel risk iştahı...